en catalunya, campaña contra el glifosato

Som lo que Sembrem, en Catalunya ha puesto en marcha una campaña de información y denuncia del uso y abuso de los herbicidas con glifosato, por todas las consecuencias de salud y medioambientales que genera, y por ser en definitiva una pieza más del modelo de agricultura industrializada y en manos de pocas corporaciones que vulnera la Soberanía Alimentaria de los pueblos. La documentación que ofrecemos en estas páginas, en catalán, pueden ser aportes para iniciativas similares en otros territorios.

———————————————————————————

Quina és la participació ciutadana que demanem Som lo que Sembrem en la campanya de denúncia dels herbicides amb glifosat?


* La presentació per part d’individus o de col·lectius d’una instànciaa l’ajuntament del seu poble o ciutat –que oferim Som lo que Sembrem – demanant informació general sobre l’ús de plaguicides en el municipi (marques, principis actius, époques d’aplicació), i demanant si es fan avisos a la població general i en particular als col·lectius amb sensibilitat (asmes, alèrgies, sensibilitat química multiple) abans de fer les aplicacions.

* La presentació d’una segona instància – que també oferim – adjuntant el document de Som lo que Sembrem sobre els efectes dels herbicides amb glifosat, dirigida a l’alcalde, regidors i partits politics de municipi, demanant l’estudi d’alternatives a l’aplicació d’aquests herbicides en cas que aquesta es faci (en Parcs, jardins, escoles o altres zones del poble o ciutat).

* Demanem que els individus o grups ens enviin la confirmació que han enviat la instància (o les dues), a ilp@somloquesembrem.org, o bé en ho escriguin en un comentari en aquesta web de Som lo que Sembrem Vallès.

* Demanem que els individus o grups ens enviïn les respostes dels ajuntaments dels diferents municipis, que les anirem publicant al web, i en cas que alguns municipis no contestin, es faran les denúncies pertinents al síndic de greuges o a on calgui, ja que pels convenis europeus estan obligats a respondre a les demandes d’informació de la ciutadania.

* Adhesió d’entitats, grups, col·lectius i individus a la campanya: només cal que entreu la vostra adhesió escrivint ailp@somloquesembrem.org o un comentari aquí , amb les dades i el nif. I en cas que sigui possible aporteu una contribució econòmica que considereu convenient al número de compte 2085 9459 11 0330209363 de l’Assemblea Pagesa, indicant el nom de la persona o entitat i la referència CAMPANYA SLQS. S’entén que recolzeu també d’aquesta forma les cartes que Som lo que Sembrem enviarem als diferents departaments del Govern de la Generalitat.

*Organització de xerrades per a donar a conèixer la campanya i les implicacions de l’ús dels herbicides amb glifosat. Ens podeu demanar un power point que tenim preparat per a presentar la campanya ailp@somloquesembrem.org.

2 comentarios en “en catalunya, campaña contra el glifosato

  1. Me parece urgente darlo a conocer por los medios de comunicación más populares, TV especialmente, si de veras se quiere concienciar a la opinión pública. Peligro del glifosfato

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s